Sajnos ez a házak tetőjére is igaz

Sajnos a világon semmi sem örök. Még a megingathatatlan hegyek is ki vannak téve a pusztulás folyamatának. Mit is mondhatunk el házunk tetőjéről?

Sajnos a világon semmi sem örök. Még a megingathatatlan hegyek is ki vannak téve a pusztulás folyamatának.

Mit is mondhatunk el házunk tetőjéről?

Új házba költözve ritkán gondolja valaki, hogy még a legtartósabb tetőnek is valaha javításra lesz szüksége.

Nincs különbség, hogy mivel van borítva – lehet az cserép, pala, zsindely.

A tetőfedő anyag kiválasztásánál három fő szempont vezérel bennünket: ár, élettartam, kényelem (alacsony zajszint). A döntéshozatalnál próbáljuk mindhárom szempontot figyelembe venni.

A legegyszerűbb megoldás a zsindelytető

Figyelembe véve magának az anyagnak az árát, a beszerelés egyszerűségét, a zsindely tulajdonságai minden szempontból legjobbak.

Lényeges szempont még a jó hang- / hőszigetelés, a nedvességgel és a különféle légköri jelenségekkel szembeni magas szintű ellenállás.

Az ilyen bevonat nem rothad, nem rozsdásodik, és ellenáll a gombáknak és a penésznek.

A bitumenes zsindelyek rugalmassága nemcsak a legmerészebb tetőtervezési projekteket teszi lehetővé, hanem az illesztések a megbízható tömítettségét is biztosítják.

Ennek a minőségnek köszönhetően meglehetősen könnyen és egyszerűen elvégezhető a kivitelezés.

Ha egy olyan vállalkozást keres, amely egy szakképzett csapattal dolgozik, minőségi munkát végez, természetesen mindezt garanciával teszi és emelett részletfizetéssel is megoldja, akkor Önnek a Tetőző -re van szüksége.

A Tetőző mindezen felül egy országosan egyedülálló részletfizetési konstrukciót biztosít az Ön számára. Személyre szabott részletfizetési lehetőséggel könnyíti meg a tetőfelújítás költségeit.

Mikor van szükség tetőjavításra?

Ha jó minőségű anyagot választ, és a szerelés során betartja az összes technológiai követelményt, a bitumenes tető hosszú évekig kitart anélkül, hogy a tulajdonosának gondot okozna.

Ehhez tető alatti szellőztetést kell felszerelni a páralecsapódás kizárása érdekében. A zsindely hosszú távon történő használatának előfeltétele a „tetőfedő pite” létrehozása a kötelező hő-/gőzszigetelés érdekében.

Maga a zsindelybevonat nem igényel különösebb gondozást.

Tavasszal -nyáron, ha lehetséges, a tetőt vízzel célszerű megtisztítani a szennyeződéstől, portól, törmeléktől. Ez megkönnyíti a kisebb hibák és sérülések észlelését.

A szivárgások megszüntetése

Vannak olyan tetőszivárgások, amelyekről nem is tudunk, de a tetőt teljes mértékben károsítják.

Ezért is fontos az éves tetőfelmérés, ellenőrzés. A szivárgások eltérő jellegűek:

esőzés alatt vagy közvetlenül utána folyik be a víz,
az alsó hóréteg olvadásakor ázik be a tető,
száraz időben jelenik meg a szivárgás a tető alatti térben képződő páralecsapódás miatt,
nem társul sem csapadékhoz, sem páralecsapódáshoz. Bármikor megjelenik a szivárgás a hajlékony bitumenes zsindelyben lévő mikró repedések miatt.
A bitumenes tető javítását száraz időben, +5 ºС feletti levegőhőmérsékleten lehet a leghatékonyabban elvégezni. Ha a zsindelyben apró repedések vannak, a zsindelyt lezárják.

A sérült zsindelyt felemelik, belülről bitumenes tömítőanyaggal kenik le. Ezután szorosan a helyére kell nyomni, feldolgozni a sérült terület elülső részét és az összes illesztést a szomszédos lapokkal.

Bármilyen tetősérülés vagy szivárgás esetén a zsindely javítása szükséges.

Vészhelyzet esetén minden világos, hogy mit kell tenni, de mi a különbség a kisebb és a nagyjavítás között?

Ha a tető időszakos felülvizsgálata során a tetőfelület kevesebb mint 30%-án észlelnek hibákat, sérüléseket, szivárgásokat, akkor is el kell végezni az aktuális, de kisebb javítást.

Ha a felület több mint 50%-a megsérül, vagy visszafordíthatatlan változásokat észlelnek a tető állapotában, nagyobb javításra és a tető cseréjére van szükség.

A nagyobb javításokat nyáron, száraz időben kell elvégezni.

Bízza ezt a munkafolyamatot egy több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező profi cégre: a Tetőzőre. Ez az a vállalkozás, amelyre Önnek is szüksége van.

Az elmúlt évek tapasztalatai és az eredményes munkavégzést mi sem bizonyítja jobban, hogy a reklamációs megkeresések száma egyenlő a nullával.

Megfizethető ár, 20 év garancia, magas szintű szakmai tapasztalat, valamint egyedülálló részletfizetési lehetőség.

Mindezt a Tetőző biztosítani tudja az Ön számára!

Keresse fel a Tetőzőt és kérjen egy ajánlatot még ma!