A zsindely. Nem egy újkeletű anyag, az amerikai kontinensen több, mint 100 éves múltja van, míg hazánkban is több évtizede használják

Azonban, mint minden, a zsindely is folyamatosan fejlődik, az anyagok egyre modernebbek, ami annak köszönhető, hogy azért volt honnan hová fejlődni

A 15-20 évvel ezelőtt felhelyezett bitumenes lemezek ugyan is még korán sem voltak olyan alaposan kifejlesztett, jól átgondolt anyagok, mint a jelenleg forgalomban lévő zsindelyek.

Akkortájt még organikus hordozókból, cellulózból vagy újrahasznosított papírból építették a lemezeket, ami közel sem volt olyan strapabíró, nem bírta olyan jól a hőmérsékleti változásokat és időjárási behatásokat, mint a jelenlegi üvegfátyol alapú technológia.

A zsindely felhelyezésének folyamata is sokat változott az utóbbi évtizedekben.
A korábban még olykor-olykor hiányos szakmai ismeretek azóta tökélyre fejlődtek, és így vált a zsindely fedés nem csak közkedveltté, de valóban tartós és időtálló alternatívává a tetőfedésben.

De mi a teendő, ha egyszer már megégettük magunkat?
Akinek 15-20 év alatt tönkre ment a zsindely tetője, az soha többé ne válassza ezt a tetőfedési módszert?

Kár lenne elzárkózni ettől a nagyszerű megoldástól pusztán azért, mert a korai szakaszban nem megfelelő anyag, nem megfelelően lett a tetőre felhelyezve…

Ami akkortájt még nem volt a magyar építkezési kultúra szerves része, az ma már az egyik legkedveltebb tetőfedési módszer, és ez nem véletlen.

zsindely teto olcso teto tetozoCégünk több, mint lassan 3 évtizede foglalkozik a zsindely fedésű könnyű tetők kivitelezésével, így biztonsággal állíthatjuk, láttunk már mindent, amit a szakma tapasztalati szinten magával hozhat.

Sok olyan esettel is találkozunk, amikor már szinte rögtön tisztán látszik, hogy a tető fedése a nem megfelelő szakmai elvek szerinti felhelyezés miatt ment idő előtt tönke.

Az ilyen helyzetek azonban mondhatni ideálisak számunkra, és a tulajdonos számára is, ha úgy vesszük. Ugyan is egy alapvetően zsindely fedésre tervezett tetőt minimális módosításokkal egy vadiúj, és immár tökéletesen funkcionáló, hosszú időtartamú tetővé tudunk varázsolni!

Ha megfelelő figyelmet fordítunk a szerkezetre, a rögzítés biztos mibenlétére, a megfelelő szellőzésre és szigetelésre, higgye el, a bitumenes lemez nem csak szép, de tökéletesen funkcionáló tetőfedés lesz háza ékességeként, hosszú-hosszú évtizedeken keresztül.

Nem kívánjunk, hogy pusztán ígéreteinknek higgyen! Az elmúlt 25 évben több, mint 3500 tető felújítását végeztük el, hát tekintse meg ezeket lehetőség szerint saját szemével.

De weboldalunkon, a referencia fül alatt képek formájában is elérhetővé tettünk néhány példát, ahol világosan látható, milyen szép és eredményes munkát tudunk végezni a zsindellyel.

Ha önnek elöregedett, rossz zsindely fedi házát, és szeretné ezt mihamarabb profi kezek által felújíttatni, ne habozzon, keressen minket bizalommal! Ígérjük, hogy minden tapasztalatunkat latba vetve és szakmai előírást szorosan követve fogjuk a munkát elvégezni.

Ha a szerkezet ép, és jól struktúrált, akár bontás nélkül, vagy minimális bontással is el tudjuk a munkát végezni. Nem érdemes az ilyen helyzetekben cseréptetőre váltáson gondolkodni, hiszen a tetőszerkezet alapvetően könnyű tető tartására lett tervezve.

A változtatás olyan költségekkel járna, amely túl nagy befektetés az előnyök arányához képest. Bízzon bennünk, és mi megmutatjuk, hogyan kell egy tökéletesen szigetelt, nagyszerűen vízhatlan, szép és irigylésre méltó zsindelytetőt elkészíteni!

Ne bízza a véletlenre! Bízza inkább ránk, és így biztosan nem fog csalódni!

Várjuk megtisztelő jelentkezését!